14 Aralık 2010 Salı

kahvaltılık krep tarifi

ben bu krepi genellikle ekmekçiyi kaçırınca yapıyorum.bulunduğumuz yerde süper market,süper olmayan market ve de bakkal olmaması münasebetiyle ekmeğimizi her gün arabayla gelen ekmekçiden almamız gerekiyor.ekmekçiyi kaçırdığımızda ise kendimi mutfakta krep yaparken buluyorum.hem kolay hem çabuk oluyor. kahvaltı için ideal. çay oluncaya kadar kreplerim hazır :) işte tarif , denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı;
  1. Un, yumurta ve biraz süt koyup hepsini çırpın
  2. Geri kalan süt, tereyağ ve tuzuda ekleyip yeniden karıştırın.
  3. Küçük boy teflon tavayı ısıtın
  4. Tarifte belirtmesede ben az miktar zeytin yağını tavada kızdırdım. Lezzete lezzet katmak lazım :)
  5. Karışımdan küçük kepçe ile bir kepçe alın ve tavaya dökün, yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar yapıyor. Ve tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın.
  6. Krep tavadan kolay ayrıldığı anda hop diğer tarafını çevirin ve bir süre kızarmasını bekleyin. Her iki taraf için de 30 saniye gibi bir süre.
  7. Kalan karışımı aynı şekilde pişirmeye devam edin.
Küçük tava kullanmanız ve krepinizin ince olması tavada kolay hoplatarak çevirmenizi sağlıyor. Burda bir tahta spatulada kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. valla harika duruyo.. sabah ilk isim yapıp arasına peynir maydonoz koyup yuvarlamak olacak ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil