
öğünlerinin vazgeçilmezlerindendir.
İçeriğindeki vitamin ve kalsiyum deposu süt ve yumurtayla önemli bir besin olan bu bisküvileri, evdekendiniz hazırlayabilir, bebeğinize bu önemli atıştırmalığını tüm katkı
maddelerinden uzak bir şekilde güvenle yedirebilirsiniz.
Malzeme Listemiz
- 13 yemek kaşiğı tepeleme un
- ½ çay bardağı süt
- 100 g oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 adet yumurta
- 1 tutam vanilya
* Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Tatsız olursa pekmez ilave edebilirsiniz.)
* Bir oklava ile
serçe parmağı kalınlığında açın. (Çok ince açmayın yoksa pişince sert olur.)
* Bir çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile kesin.
* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin.(Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.)
Bebe bisküviniz hazır.
Miniğinize afiyet olsun!
Not: Bebeğinize 6. aydan itibaren yedirebilirsiniz.
Hatice Kübra Tongar-Minik Bebeğime Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder